Kiinalainen terveysasema ja yleistä löpinää

Hellurei !

Tänään täältä kirjottelee Riikka. Tämä viikko ollaan oltu paikallisella terveysasemalla. Kaikista odotuksista poiketen tämä paikka oli hyvin pieni ja terveysasema palvelee lähialueella asuvia ihmisiä. Eli noin reilua 20,000 asukasta. Matka tälle terveysasemalle kesti n. puolituntia joka aamu eli oli pikkasen kauempana tästä sairaala-alueesta.
Terveysaseman palveluihin kuului: neuvola, hammaslääkäri sekä sairaanhoitajan ja lääkärin vastaanotot. Yhdessä kerroksessa oli muutama vuodepaikka.

Terveysasema ulkoapäin.

Sairaanhoitajat ja lääkärit tekevät myös kotikäyntejä potilaiden luona tarvittaessa, eli vastaa osittain meidän kotihoitoa.
Tässä kuvassa näpsäkkä laite, jonka voi ottaa kotikäynnille mukaan ja sinne voi kirjata käyntitiedot mm. potilastiedot ja vaikka verenpaineen jos se on käynnillä mitattu.

Pääsimme myös mukaan yhdelle kotikäynnille ja kurkistamaan paikallisen rouvan kotiin. Hän asui pienessä kompaktissa kerrostaloasunnossa miehensä kanssa. Rouva oli hyvin ystävällinen ja esittele muutamia valokuvia lapsistaan ja lastenlapsistaan. Tottakai meistäkin piti muutamat kuvat räpsästä. 

Atte mittaamassa verenpainetta.

Poikkeuksellisesti meiltä loppui harkka tämän viikon osalta jo torstaina kun ohjaajamme sanoi olevansa niin kiireinen, että meidän on turha enää perjantaina tulla paikalle. Joten hyödynsimme tämän päivän seikkailulle ja kaupungin tutkimiseen.

Täältä löytää paljon hianoja paikkoja kun vähän viitsii tutkia nettiä ja etsiä nähtävyyksiä, ja osa paikoista löytyykin vähän sattumalta. Seuraavaksi muutama kuva tältä päivältä, kun sisäinen turisti/amatöörikuvaaja pääsi valloilleen.





Ensiviikko meillä on poikkeuksellisesti lomaa, kun tutoreilla oli omia menoja ja meille ei ollut oikein suunniteltu seuraavaa paikkaa eikä terveysasemalla ollut oikein tarjota meille tehtävää. Tilanteet elää, mutta voipahan ensiviikonkin käyttää tälläiseen tutkimusmatkailuun ja löytää uusia hianoja paikkoja. Tältä erää päätän blogikirjoitukseni tähän ja toivotan hyvää viikonloppua just sulle.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

CCU paketissa ja nyt alkoi loma

Autumn is here

Homma paketissa ja jälleen kotona