CCU paketissa ja nyt alkoi loma

Ni hao, zhe shi lai zi zhong guo de wen huo!

Kuten yllä mainitsin terkkuja Kiinasta! Tällä kertaa Athanasen puolesta. Kiinan reissu jatkuu edelleen.


Tällä viikolla oltiin CCU:ssa eli sydänvalvonta osastolla, kuten Juuson päivityksessä oli puhetta. Huomattiin myös eroa laitteissa esim: meillä kun otetaan EKG, eli sydänfilmi, käytetään kertakäyttöisiä liima elektrodi lätkiä ja kuten alla olevasta kuvasta näkyy, täällä EKG:ssa on imukupit.




EKG jalkojen kytkennät


 Tämä kone nostaa verenpainetta

Lisäksi välillä oltiin leikkaussalin käytävällä katsomassa pallolaajennuksia. Aseptisesti ero on iso Suomen leikkaussaliin verrattuna. Kuten leikkausalueen peseminen, peittäminen ja steriili käsittely.

Heillä on 9 leikkaussalia, käytävällä on isot monitorit. Monitoreissa näkyy toimenpide leikkaussalin ulkopuolella oleville (opiskelijoille, hoitajalle ym)





Salissa PCI - operaatio menossa


vasemmalla Martika, Juuso, minä ja Babur

Kuvassa tohtori Hou selitti meille pallolaajennuksesta ja mitä näytöiltä näkee käytävällä.  



Tuolla käytävällä istuttiin muiden kanssa ja seurattiin yhtä toimenpidettä.

On ollut mielenkiintoinen osasto, mutta vähän harmittaa koska jotkut hoitajat eivät osanneet selittää asioita englannin kielellä. Kysymyksiä on ollut meillä mutta ei ole vastattu kielimuurin takia.

Kulttuurista: Täällä ihmiset ovat ystävällisiä, vaikka olen tummaihoinen ei se vaikuttanut mihinkään ja en ole kohdannut mitään rasismia. Ainoastaan pikku ongelma tähän mennessä on että, he kuvaavat jatkuvasti kysymättäkin. Työpaikalla myös tohtorit haluavat kuvia vain minun kanssa johon välillä sanon, etten halua. Yritän vielä totutella siihen, vaikka se ei tunnu kivalle. Täällä on todella vähän tummaihoisia ihmisiä ja sen huomaa, kun kävelen kadulla.

Nyt meillä alkoi lomaviikko, koska Kiinassa vietetään Kansallispäivää ja Keskisyksyn juhlaa 1.10.-8.10.2017.  Tutorit kertoivat että juhlan ideana on olla kotona perheen kanssa ja syödä paikallista mooncake-leivosta. Jos ei kuitenkaan ole perheen kanssa juhlan aikana niin kun syöt mooncake-leivosta ja katsot kuuta voit ajatella että perheesi katsoo samaa kuuta. 

Meille on annettu lahjaksi kyseisiä leivoksia ja on hieman koti-ikävä, joten 4.10. syömme Mooncake-leivoksia ja katselemme samaa kuuta kuin perheemme. 





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Autumn is here

Homma paketissa ja jälleen kotona