Kohteessa

Ni hao ! Tänään täältä maailman toiselta puolelta kirjottelee Riikka.

Tässä ensimmäiset kuulumiset sekä tiivistetyt löpinät viideltä päivältä.

 Matkamme tänne sisälsi tietenkin pieniä mutkia ja epävarmuutta siitä onko kukaan meitä vastassa Harbinin lentokentällä tai selviääkö kaikkien laukut lopulliseen kohteeseen. Lentoreittimme oli Helsinki - Frankfurt - Peking - Harbin. Joten edessämme oli pitkä matka istumista ja matkustamista.
 Minun ja Baburin laukut merkattiin meneväksi vain Pekingiin asti, koska Helsinki-Vantaalla meille sanottiin, että ne täytyy tullata Pekingissä ennenkuin ne voi jatkaa matkaansa Harbiniin. Muiden laukut vaan kylmän viileesti merkattiin meneväksi suoraan Harbiniin. No lopputulema oli se, että Pekingin kentällä tuli pieni kiirus hakea laukut hihnalta, mennä tullin läpi, tehdä check in ja mennä vielä turvatarkastuksesta ja selvitä lähtöportille. Mutta selvittiin siitä ja kaikki tavaroineen päivineen päästiin Harbiniin ja meitä oltiin kentällä vastassa.

Baburin taidonnäyte miten nukutaan koneessa.

Ensimmäinen reaktio tästä vaihtopaikasta oli hieman shokin kaltainen. Jokainen mietti pienessä mielessä että mihin ollaan oikeen tultu ja miten täällä selvitään. Muutama kuva puhukoon seuraavaksi puolestaan että miksi näin.
 Kuva meidän majoituksesta, jokainen meistä sai oman tälläisen huoneen. Hieman kolkko, mutta pärjää.
 Vessa ei tietenkään vastaa meidän posliinipyttyä vaan on posliinireikä, mutta tälläkin pärjää.
Jokaisessa huoneessa oli valmiiksi 2 vatia, iso termospullo, 2 hengaria, loput pesutarvikkeet hommattiin heti seuraavana päivänä Ikeasta. Kyllä, täällä on Ikea ja me käytiin siellä. Helpotti tätä kulttuurishokkia hieman.

Asuntola on ihan mukava, ainut suuri miinus on, että suihkua täältä ei löydy laisinkaan. Paikallisetkin ihmetteli meitä kun oltiin vähän järkyttyneitä suihkun puuttumisesta ja kysyivätkin että kuinka usein me käymme suihkussa. Tässä törmättiin kulttuurieroihin. Paikalliset käyvät julkisissa spa/kylpylä paikoissa peseytymässä täysin aina silloin tällöin ja muutoin mennään vähän vapaalla tyylillä. 

Jokainen paikallinen opiskelija/opettaja on ollut todella ystävällinen ja vieraanvarainen. Siitä pisteet heille. Seuraavaksi taas hieman kuvia ja selityksiä niihin.

Meitä pyydettiin pitämään presentaatio omasta koulustamme ja ylipäätänsä Suomesta. Ja kiinalaiset tekivät samoin.
 Tässä koko porukka edustettuna presentaatio tilaisuuden päätteeksi.
 Presentaation jälkeen käytiin vähän kaupungilla pyörimässä ja illalla meille oli järjestetty illallinen tuloamme juhlistamaan.
 Pöytä notku kaikenlaisista ruuista ja jokainen sai kyllä mahansa täyteen. Vaikka ennen reissua Atte pelkäsikin että onko hänelle mitään syömistä vai onko pelkästään KFC - mäkkäri linjalla.
Ja lopuksi vielä taas poseerattiin porukalla ja otettiin kuvia. 

Nämä muutamat päivät mitä ollaan keritty olemaan on ollut todella kiireisiä ja tekemistä täynnä. Paikalliset tuutorimme ovat kysyneet meiltä jatkuvasti mitä haluamme seuraavaksi tehdä ja nähdä, mutta ovat kyllä huomaavaisia ja antavat meidän välillä levätäkkin. Varsinkin presentaatio tilaisuuden jälkeen kun esittäydyimme muillekkin opiskelijoille niin uusia kavereita sai paljon. Näin suomalaisena on pienehkö totutteleminen tälläiseen ystävällisyyteen ja huomaavaisuuteen.

Tältä erää, näihin kuviin ja näihin tunnelmiin. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

CCU paketissa ja nyt alkoi loma

Autumn is here

Homma paketissa ja jälleen kotona