Tie sydämmeen käy vatsan kautta

Riikka tässä kirjottaa, tällä kertaa aiheesta ruoka. Lähipiiristä kun tuli kysymys kulinaristisista kokemuksista niin päätin nyt niihin vastata tällä postauksella. Täällä kun ruokakulttuuri on pikkasen taas erilainen kuin meillä Suomessa.

 Ihan ekaksi vastaan sellaiseen polttavaan aiheeseen, että syökö ne kiinalaiset sitä kissaa tai koiraa. Noh, meidän tutorit tähän vastasivat että ei, eli vastaan että ei ainakaan täällä. Eikä meistä kukaan ole niihin törmännyt kun tuolla marketeissa ja markkinoilla on pyöritty.

Ensimmäinen kosketus kiinalaiseen ruokaan tuli tietenkin ensimmäisenä päivänä. Kävimme silloin syömässä paikallisen sairaalan kahvila/ravintolassa ja se oli hyvin positiivinen kokemus. Tietysti pöytä oli silloin laitettu koreaksi meitä varten ja ruokaan panostettu. Ensimmäinen kummastelun aihe tuli myös vastaan, nimittäin paikalliset juo kuumaa vettä ihan sellaisenaan heidän perusjuomanaan. Kun me taas kylmää vettä. Ja tätä sitten yhdessä jo ekana päivänä ihmeteltiin ja naureskeltiin puolin ja toisin.
Tälle porukka antoi keskiarvoksi 4/5, eli hyvää oli.

Päivittäinen "perusruoka" laadultaan kyllä vaihtelee täällä. Lounasta me yleensä syödään juuri tuolla sairaalan ravintolassa ja tilataan sitä aina vähän summanmutikassa. Osotellaan sormella ja arvioidaan aluksi vaan ulkonäön perusteella että tuo saattais olla hyvää. Päivällistä sitten metsästetään aina jostain päin ostaria tai lähiruokapaikoista. Ruokakulttuuri täällä on myös sellainen että ulkona syödään päivittäin tai ruoka tilataan jostain tänne asuntolalle. Täällä ei ole mitään ruuanlaitto mahdollisuutta. Ruokaa ei kyllä koskaan ole hinnalla pilattu, peruslounas on 2-3€ ja sillä saa vatsan täyteen. Seuraavana muutama kuva peruslounaasta.


Näistä annoksista ja annoksien osista osa on ollut hyvää ja osasta en ole pitänyt lainkaan. Ja välillä saa vähän arvuutella että mitähän sitä tuli lautaselle otettua.

Ehdottomia suosikkeja ovat olleet meidän juhlavampi illallinen sekä Hot Pot. 
Tässä "juhla"illallinen ja koko posse.

Ja mainitsemani Hot Pot. Eli keskellä pöytää oli tollaset liemet, valkoinen oli heidän perusmausteliemi ja punainen tulinen. Niihin sitten laitettiin kaikki ruoka kypsymään ja kun oli valmista sieltä noukittiin itselle syötävää. Keskellä pyöreässä astiassa oli soppaa. 

Hot Pot sai meijän seurueelta hyvät arvostelut ja sitä voisi käydä syömässä toistekkin. 
Mitään "erikoista" ei olla täällä vielä syöty, ainakaan tiedostetusti. Vaikka täällä olisi hyönteisiä ja matoja tarjolla marketeissa. Ne saa ainakin vielä jäädä testaamatta.
Yksi inhokki ollaan tähän mennessä löydetty, ja ne on meidän tutoreitten kehumat dumplingit. 
Tässä kyseiset dumplingit, eli noitten palleroiden sisässä on täytettä. Itse kyseisellä reissulla valitsin jonkun lihatäytteen, mutta maun perusteella en kyllä osaa sanoa mitä lihaa oli. Nämä dumplingit oli keitettyjä ja näistä on kuulemma olemassa uppopaistettu versio, niitä ei olla vielä löydetty. Näille annettiin arvosana 1/5, Juuson kasvistäyte dumplingit oli ihan ok mutta lihaversio ei saanut kehuja. Ja myönnettäköön että tämän dumpling raflan jälkeen mentiin KFC:hen syömään, varmaa tavaraa eli sai just sitä mitä tilas.

Pääsääntöisesti ruuat on ollu syötäviä, mutta kyllä sitä Karjalanpaistia on vähän ikävä. Suomalaisena tottunut pikkasen erilaiseen ruokaan.  Mutta uskon että kaikkeen tottuu. 
Tähän loppuun on hyvä lainata Popedan - Lihaa ja Perunaa kappaleen sanoja: "En kaipaa sahramia hunajaa. En halua hodariini srirachaa. Usko pois, että onnellinen olen vaan kun saan lihaa ja perunaa"

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

CCU paketissa ja nyt alkoi loma

Autumn is here

Homma paketissa ja jälleen kotona