Autumn is here




                                  Harbinin syksy 

Terve vaan kaikille lukijoille täältä Kiinasta myös baburin puolesta. Kiina on ollut myös minulle hyvin mielenkiintoinen ja oletetusti täysin erilainen mitä suomi.  Hankalin asia joka vaivaa eniten on edelleen kommunikointi paikallisten kanssa. Tietenkin ennen matkaa oletin, että moni ei osaa puhua englannin kieltä Kiinassa mutta en ihan odottanut näin heikkoa englannin kielen tasoa täälläpäin. Onneksi meillä on kuitenkin tutorit joista osa puhuu hyvää englantia ja google-kääntäjä. Myös elekielellä pärjää ihan hyvin.

Kuten aiemmin mainittiinkin niin meillä on tällä viikolla lomaa joka on jatkunut kuntosalilla, ostoskeskuksissa, cheap marketeissa ja ravintoloissa käynnin merkeissä. Sää on vaihtuinut lyhyessä ajassa viileän syksyiseksi täällä ja jopa yhdessä päivässä yli +20 asteesta alle kymmeneen. Tällä hetkelllä sää on ollut muutaman päivän ajan +10/+12. Huomiselle (torstaina) sääennusteet näyttäisi tarjoavan +21.


Kuntosalimme sijaitsee ostoskeskuksessa ja sinne kestää matkustaa metrolla+kävellen 15min asunnoltamme. Sali on tasokas ja kohtuullinen hinnaltaan (n27€/kk). Kuvassa minä kuntosalitreenin jälkeen.

Cheap market, väärennettyjä tavaroita löytyy laidasta laitaan ja hinnoista neuvotellaan. Tinkiminen kannattaa mikäli haluaa jotakin ostaa. 

Ostoskeskus keskisyksyn juhlan aikana. 

Elikkä tosiaan täällä vietetään tällä hetkellä keskisyksyn juhlaa joka on vuosittainen täysikuun juhla, joka on symboli onnea, vaurautta ja perheyhteyttä Kiinassa. Kuten aiemmin mainittiinkin niin juhlan aikana on tapana syödä kuuleivoksia eli mooncakea ja katsella täysikuuta perhettä/läheisiä muistellen.


Makuja on monia mutta lähes jokainen kuuleivos maistui hyvinkin makealta. Juuso taisi olla ainut joka tykkäsi mooncakesta.


Kiinalaista arkkitehtuuria ja täysikuu

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

CCU paketissa ja nyt alkoi loma

Homma paketissa ja jälleen kotona