Ruokaa ja yhdessäoloa

Hellou !

Riikka täältä kirjottaa. Teho-osasto tältä erää paketissa. Oli kyllä mielenkiintoinen paikka ja siellä näki kaikenlaista. Viimeisenä päivänä käytiin ihastelemassa vähän vastasyntyneitä keskoslapsia ja kyllä oli pikkusia ! Ai että. Ensi viikko olisi tarkoitus viettää kuntoutusosaston parissa ja tutustua perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen sekä akupuntioon. Kahta jälkimmäistä odotan kyllä ehdottomasti, varsinkin kiinalaista lääketiedettä kun sitä ei varmaan ole Suomessa.

Muutoin loppuviikko on mennyt rennoissa tunnelmissa ja viikonloppuna tutorit oli järjestänyt kokkaus-illan. Eli tehtiin yhdessä ruokaa ja kuhan nautittiin yhdessä olosta. Ajatus oli, että mekin olisimme tehneet jotain suomalaista perinneruokaa, mutta raaka-aineita oli hieman hankala saada. Meinattiin että oltais tehty ihan perus perunamuussia ja jauhelihakastiketta, mutta onneksi ei. Koska tutoreitten kokkailujen jälkeen ei meidän perusruoka olisi ollut enään mistään kotosin. Jatketaan tarinaa kuvien kanssa.

Ensin tietysti tutorit oli käyny kaupassa ostamassa vähän aineksia.

Meille annettiin vastuullinen tehtävä kuoria valkosipuleita, että tehtiin osamme ruuanlaittoon.

Sitten meille opetettiin perinteisien dumplingien tekoa. Kuvassa lihatäyte.

Ja pakko se näistä dumplingeista sanoa, että ravintolan omat lyttäsin täysin ja oli pahoja (yhdessä aikaisemmassa ruoka-postauksessa). Niin piti antaa näille vielä mahdollisuus ja oli muuten hyviä ! Mahdollisesti voi sitten kotona joskus ottaa reseptin haltuun ja kokkailla.
Keittiössä oli monta kokkia, mutta homma näytti olevan sen verran hyvin hanskassa, että oli parempi itse pysyä työnjohdollisissa tehtävissä ja seurustella muiden kanssa.


Ja näissä kahdessa kuvassa sitten lopputulos. Ei näitten jälkeen olis enään kehannu tosiaan sitä perunamuussia ja jauhelihakastiketta vääntää. Olis täysin väritön ja mauton näitten rinnalla.

Koko lauantai hässäkän porukka.

Ohjelmaa oli ruuan lisäksi vielä biljardin, karaoken, kimblen ja ristiseiskan muodossa. Laulutaitoja ei keltään meiltä suomalaisilta löytynyt, mutta hieman pakotettuna piti vähän heittäytyä ja muutama laulu laulaa luikauttaa. Ristiseiska oli kiinalaisille uusi tuttavuus, mutta aika nopeasti pääsi jyvälle ja hommassahan kävi niin, että kiinalainen voitti jokasen pelin. Ei toiminut sanonta suomalainen voittaa aina.

Edelleen painotan näitten vieraanvaraisuutta ja miten olivat ton paikankin järjestänyt että päästiin hengaamaan ja kokkaamaan yhessä. Iso kiitos tutoreille siitä ja heidän ystävilleen jotka oli myös mukana. Mukavan viikonlopun jälkeen jaksaa taas siirtyä takaisin arjen pariin.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

CCU paketissa ja nyt alkoi loma

Homma paketissa ja jälleen kotona

Onko lottovoitto syntyä Suomeen?