Paluu arkeen

Mo

Tällä kertaa kirjoittelee taas Juuso. Viikon kansallisen vapaan jälkeen tämän viikon olimme tosiaan tutustumassa kardiologiseen osastoon, kuten Riikka jo kirjoittikin. Tosiaan minullekin on ollut yhtälailla ihmettelyn aihe kiinalaisten osastojen potilasmäärät, potilaita on todella paljon. Potilaiden lisäksi osastolla on paljon potilaiden omaisia, koska tälläkin osastolla perushoito kuuluu omaisille, ei hoitajille. Tosin tällä viikolla omaisia on näkynyt hieman vähemmän kuin ensimmäisellä viikolla neurologian osastolla, syynä tähän on sairaalan uusi sääntö, yhtä potilasta saa tulla kerrallaan katsomaan vain yksi (tai joidenkin tutorien puheiden mukaan kaksi) omaista. Omasta mielestäni osasto on vaikuttanut huomattavasti rauhallisemmalta tämän muutoksen jälkeen. Pääsimme myös seuraamaan potilaan vastaanottoa osastolle, yllätykseksemme muutoin tyhjään potilashuoneeseen.


Tältä siis näyttää kiinalainen sairaalahuone, potilaan yksityisyydensuojassa on ehkä vähän toivomisen varaa, mitään näköesteitä sänkyjen välillä ei ole.

Opiskelumme on jatkunut melko teoriapainotteisena, silloin tällöin olemme päässeet näkemään hoitajien työskentelyä potilaiden kanssa, työtä katsellessa on ollut mielenkiintoisia hetkiä verratessa täkäläistä sekä suomalaista hoitotyötä. Kardiologisella osastolla kun olemme, luonnollisesti opetukseemme kuului myös EKG-tutkimuksen eli sydänfilmin ottaminen, täkäläisellä, aiemminkin jo mainitulla, imukuppimallin EKG-laitteella tietysti. Kiinalaiset ohjaajamme ja tutorimme halusivat luonnollisesti esitellä laitteen toimintaa meille, joten tarvittiin vapaaehtoinen ”potilas” sydänfilmin ottoon, tähän tehtävään pääsin ensimmäisenä minä.

Meille opetettiin myös elvytyksen saloja, mielenkiintoista oli seurata opetusta ja selvittää eroavaisuuksia suomalaisen ja täkäläisen opetuksen välillä. Pääpiirteittäin opetus noudatteli samaa kaavaa kuin Suomessa, suurin eroavaisuus taisi olla kiinalainen tapa rutiininomaisesti tyhjentää elvytettävän potilaan suu, vaikka siellä ei mitään näkyisi olevan.


Elvytyksen opetukseen käytetty nukke, samankaltainen kuin koto-Suomessa.

Loppuun vielä vähän muuta, tosiaan ilmansaasteet ovat alkaneet olla huomattavat tällä viikolla, kuten Riikkakin mainitsi, hengityssuojaimia olemme käyttäneet ulkona kulkiessamme. Sää on myös kylmentynyt melko nopeasti, alkureissun lähes kesäisistä t-paitakeleistä on siirrytty toppatakkiin. Itse ainakin mielenkiinnolla odotan talven alkua ja sitä, kuinka kylmää täällä tulee olemaan.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin täältä tänään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

CCU paketissa ja nyt alkoi loma

Autumn is here

Homma paketissa ja jälleen kotona